Welkom

De cattery – Ons Doel

Hallo, ik(Ilona) heb sinds 2004 een kleine Ragdoll cattery in Tilburg, Nederland. Ik ben met katten opgegroeid en ook een echte liefhebster.
Ik hoop ook aan mijn zoontje deze liefde mee te geven.SONY DSC

Bij mij is de liefde voor Ragdolls begonnen zoals het bij iedereen begonnen is. Je leest wat over het ras, gaat eens kijken, knuffelt met die super aanhankelijke grote lobbes, kijkt in die mooie blauwe ogen, neemt natuurlijk de eerste Ragdoll..En ja hoor stapelverliefd

Al met al zijn we dus een kleine cattery die voor de liefhebberij fokken. We hebben wel een duidelijk doel. Het fokken van gezonde Ragdolletjes staat bij ons voorop. Zo laten wij de ouders jaarlijks testen op HCM, PKD, CIN, FIV, FeLV en verschillende bloedwaardes bij Valerie Bavegems in Gent. Ook doen wij verschillende DNA testen.En kiezen we met zorg onze ouders uit. Hierbij letten we ook goed op de mate van inteelt. Deze houden we het liefst laag.
chunky choc choc mousseVerder willen we natuurlijk Ragdolls fokken met het Ragdoll temperament en de Ragdoll grootte. Ook willen wij de ogen zo donker mogelijk laten zijn en willen we werken met oa de orginele Ann Baker lijnen. Wij proberen zowel solid, pointed als mink ragdolls te fokken en zijn bezig om dit vooral in de kleuren chocolate en lilac te doen. Lilac en Chocolate zaten er al vanaf het begin in. Deze verdunning is er alleen helaas uitgefokt. De lilac en chocolat kleuren komen van de balinees. (en in Amerika ook van de heilige birmaan, maar deze lijnen proberen wij niet te gebruiken, omdat de wit overerving anders verloopt bij Heilige Birmanen). Wij proberen deze lijnen te kruisen met oude lijnen en zo de lilac en chocolat op kleine basis weer terug te brengen. Deze oude lijnen hoeven geen chocolat te dragen, maar wat wij vooral zoeken in deze oude lijnen is de grootte en de breedte, want veel lilacs en chocolats zijn naar mijn mening te smal en te klein. Wel vinden wij het belangrijk dat er zo weinig mogelijk inteelt is om de kwaliteit en gezondheid van de Ragdoll te behouden.
Geen gemakkelijke opgave, omdat we dus niet meteen lilac en chocolats hebben.. Maar naar onze mening, krijgen we wel mooiere lilac en chocolats.
En als ik kijk naar wat we de afgelopen bijna 10 jaar bereikt hebben, weet ik dat we op de goede weg zitten. We zijn er nog niet, maar de perfecte Ragdoll bestaat niet 😉
We fokken niet naar de extreme types die men nu af en toe ziet (de mega kleine oren met de kortere neusen). Wij houden van het gematigde type.SONY DSC

Af en toe wordt er bij ons een nestje kittens geboren waarvoor wij de beste huisjes zoeken. We besteden veel aandacht en tijd aan het zoeken naar de zo best mogelijke combinatie voor een zo groot mogelijke kwaliteit in kittens. Niet alleen in uiterlijk, maar zeker ook in karakter.  We zijn daarom blij dat we onze eigen dekkaters mogen bezitten. Niemand kent namelijk de dieren door en door, behalve de eigenaar. Wij vinden het belangrijk dat ons kitten in een huisje komt waar het evenveel geknuffeld wordt als hier. We zullen in het belang van het kitten dan ook nadat het kitten verhuisd is beschikbaar zijn voor allerlei vragen.
Wij zijn lid van: www.ticafriends.be en www.tica.org.

Ik zou zeggen neus eens lekker rond op de site. Enne … ben je verliefd geworden, wil je meer informatie of eens lekker met onze katten komen knuffelen.. mail of bel gerust eens voor een afspraak. Onze katten staan klaar om je te verwelkomen met een flinke knuffel!

Groetjes,
Ilona en de kattenIMG_2517

 

© Copyright voor deze website; Cattery Flufyluf